Vleesboerderij Boot is een slagerij/winkel en een vee-en akkerbouwbedrijf. Het rundvlees in de winkel is afkomstig van runderen die zijn opgegroeid op eigen boerderij en zijn gevoederd met natuurlijke producten. De mais en tarwe die op het land groeien zijn bestemd voor de dieren. De runderen verblijven in diervriendelijke stro-stallen met voldoende ruimte en buitenlucht. Van april tot oktober lopen de zoogkoeien en het jongvee in diverse natuurgebieden in de regio.

Het varkensvlees is afkomstig van de boerderij van familie De Bakker uit Scharendijke. Ook daar verblijven de dieren in ruime stro-stallen met voldoende buitenlucht.

Het kippenvlees “Tante Door” is afkomstig van puur Hollandse kippen, die kleinschalig in ruime stallen met voldoende daglicht opgroeien. Deze kippen hebben 30% langer leven en zijn vrij van antibiotica.

Na de slacht worden de karkassen op de boerderij verwerkt tot diverse vleesproducten. Deze producten zijn in de winkel verkrijgbaar in ieder gewenst gewicht, in zowel vers- als diepvriesverpakking. een groot gedeelte van de vleeswaren wordt in eigen keuken en worstmakerij zelf op ambachtelijke wijze gemaakt.