Sinds 2000 is de familie Van Hootegem uit Kruiningen een voortrekker van biologische superverse producten. Als echte bourgondiërs constateerde de familie dat biologische producten van eigen oogst beter smaakten. In de praktijk betekent dit dat ze (bijvoorbeeld) een groot voorstander zijn van het jaarlijks wisselen van de te telen gewassen. Zolang je consequent van gewas wisselt in combinatie met het toevoegen van voldoende organisch materiaal (gewasresten, dierlijke mest, groenbemesters) krijg je een grote verscheidenheid aan bodemleven dat volledig in balans is. Met een betere, smaakvollere oogst tot gevolg.

In supermarkten vond je rond de eeuwwisseling nog nauwelijks biologische producten. Groente in biowinkels was duur, zelden vers en zag er niet erg aanlokkelijk uit. Dat kon en moest beter. Zo ontstond in 2005 hun webwinkel De Grote Verleiding.

De familie Van Hootegem werkt nu samen met zo’n twintig telers en producenten uit Zuidwest-Nederland. Zij leveren groenten en (klein)fruit, zuivel, vlees en bewerkte producten. En altijd biologisch.