Cederhof wil warme maaltijd blijven bezorgen bij meest kwetsbare thuiswonende mensen in Kapelle

Bij de meest kwetsbare thuiswonende ouderen in Kapelle blijft in de toekomst een warme maaltijd aan huis worden bezorgd. Dat laat zorginstelling Cederhof weten. ,,Deze mensen zullen we nooit laten vallen’’, zegt directeur-bestuurder Inge van den Boomen.

Het nieuws dat Cederhof per 1 juli gaat stoppen met tafeltje-dekje kwam onlangs hard aan bij veel inwoners. De zorginstelling zegt dat ze al lange tijd fors verlies lijdt op deze maaltijdvoorziening. ,,We kunnen niet doorgaan met er geld in te stoppen dat eigenlijk voor zorg is bedoeld’’, aldus Van den Boomen.

Hoewel tientallen mensen straks geen warme maaltijd uit de keuken van Cederhof meer aan huis krijgen, laat de zorginstelling nu weten dat de voorziening voor dertig tot veertig thuiswonende mensen wel blijft bestaan. Het gaat om mensen die ondanks dat ze een verpleeghuisindicatie hebben toch nog zelfstandig wonen. De meesten van hen wonen al in de buurt van Cederhof. De huisartsen van Kapelle en de manager wijkverpleging van Cederhof selecteren de mensen bij wie toch nog een warme maaltijd zal worden bezorgd. Aanschuiven De zorginstelling laat weten dat het straks ook in de nieuwbouw van Cederhof voor een aantal thuiswonende ouderen uit de buurt mogelijk blijft om aan te schuiven voor een warme maaltijd uit de keuken, die in het nieuwe pand overigens een kookstudio wordt genoemd.

Cederhof is in gesprek met Boer EN Keten om een doorstart te maken met de productie van verse warme maaltijden in grote hoeveelheden. Cederhof blijft samen met Boer EN Keten staan voor het belang van verse, warme maaltijden, waar mogelijk van lokale leveranciers.